| | | | |

Valitse esittelykieli:

Suomen kirjakieli
Turun murre

Poimintoja sivuilta

Ajo-ohje Porkkalaan, Villa Hummerheimiin

HUM MONEY HEY-laulukirja

Näytelmä “Pirtukuningas ja orpopoika”

Näytelmä “Kultainen Ankka”

Hummeripoikien kuulumisia

Kevennä elämääsi - tilaa Ilkan taidetta!

Etusivu > Aktiivi

Teekkari, kilta- ja yhdistysaktiivi

Täytyy tunnustaa heti alkajaisiksi, että kun kaverit koulussa kertoivat pyrkivänsä kirjoitusten jälkeen "Polille", luulin sen tarkoittavan jotain lääketieteellistä... Ja kun siihen aikaan ei vielä mitään sen suurempia tulevaisuuden suunnitelmia ollut, menin muiden mukana valmennuskurssille, jossa tähdättiin sitten sinne "Polille". Niin minusta tuli yllättäin sähköteekkari syksyllä -76.

Otaniemen Sähköinsinöörikilta järjesti jos jonkinlaista illanviettoa milloin oluen ja jalkapallon, milloin oluen ja jonkun muun aktiviteetin parissa. Sosiaalisena eläimenä imeydyin ahnaasti mukaan. Opiskelun alkuvuodet menivät lähinnä urheillessa, seurustellessa ja luennoillakin ravatessa (tässä järjestyksessä).

OPINNOT POLILLA 1976 - 83

Parin vuoden tiiviin rypistyksen jälkeen mitta täyttyi ensimmäisen kerran - mitä helvetin järkeä on tässä kaikessa matikan ja fysiikan kaavojen pänttäämisessä?

Onneksi kaverit taas näyttivät mainiota esimerkkiä ja katkaisivat opinnot armeijakomennuksella. Minäpäs tein saman viisaan liikkeen. Yhdentoista kuukauden reippailun jälkeen oli sitten ilo palata Ota-Onnelaan, jossa jo odotti kadoksissa ollut opiskelumotivaatio. Ammattiaineitakin piti jo valita.

Sähkölaitteiden tuotekehittelyn proffa Tapani Jokinen vaikutti kaikkein mukavimmalta, joten valitsin pääaineen siltä puolelta. Toiseksi pitkäksi tuli Säätötekniikka ja vielä lyhyeksi Tehoelektroniikka.

Tunsin itseni valinnan tehtyäni jo melkein insinööriksi!

Pian opinnäytteet ja kaiken maailman labratyöt alkoivat kuitenkin taas tympiä. Tämä tie piti kuitenkin kulkea loppuun saakka, kun nyt jo näin pitkällä oltiin. Otin taktiikaksi "sieltä yli mistä aita on matalin" -teorian. Niinpä keräilin pisteitä mm. helpoilla kielikursseilla, viihdyin kopiokoneen ääressä ja kehitin "nopean oppimisen ja vielä nopeamman unohtamisen menetelmän".

Yhtäkkiä, 8. maaliskuuta -83, huomasin kätteleväni rehtori Jussi Hyyppää diplomi kourassa...

Toiset unohtavat teekkariutensa kohta valmistuttuaan - oma mottoni on alusta saakka ollut "kerran teekkari - aina teekkari".

Luola ja PTK

Opiskeluaikanani sain kutsun pariinkin yhdistykseen, joiden merkitystä ei pidä väheksyä myöhempien valintojeni kannalta: vuonna -80 tuli kutsu herraklubi Luolamiehiin (vappulehti Julkun tekijät) ja vuonna -85 kunnianarwoisaan Pyöreän Tornin Kiltaan (joka on perustettu v. 1948 toimimaan yhdyssiteenä teekkarimaailman ja jo valmistuneiden insinöörien välillä). Hävettävän vähän olen ehtinyt kummassakaan varsinaisesti toimia, mitä nyt muutamia tuhmia kuvia tuli Julkkuun piirrettyä - ja PTK:lle tekaisin pyynnöstä 50-vuotisjuhlahymnin.


Luolamiesten kvartetti tarjoilijoina Decembre Oy:n pikkujouluissa Bökarsissa 1980 (Markku Mattila, Jussi Madekivi, Seppo Kalske, Ilkka Aaltonen sekä tuntemattomaksi jäänyt objekti).
Julkku-videon kuvassa Odysseus (Antti Brax) ei vastoin yleistä luuloa sidotuttanut itseään mastoon voidakseen kuulla seireenien laulua... (Ruoskan varressa Tom Puusola).

Jäsenyydet

Sähköinsinöörikilta 76-83
Sähkövoimatekniikan kerho 80-83
Luolamiehet 80-
Pyöreän Tornin Kilta 85-

Videokoosteita Otaniemen ajoistaJämeräntaipaleen solukavereita: vas. Jussi Madekivi, Raimo Järvinen ja Jukka Haakana.