| | | | |
Luonnonystävä
Seikkailija ja maailmanmatkaaja
Pelimies ja urheilija
Historioitsija
Ennätystehtailija ja vedonlyöjä
Korpifilosofi
Muut harrastukset

Harrastukset > Luonnonystävä

Luonnonystävä

Olen oppikoulusta saakka harrastanut enemmän tai vähemmän aktiivisesti sekä lintuja että kasveja. Kuuluin viimeiseen ikäluokkaan, jonka oli vielä kerättävä koulussa pakollinen herbaario - ja jotenkin harrastus vain "jäi päälle".

Isäukko toimi mahtavana innoittajana ja oppaana luonnon saloihin perehtymisessä. Lapsuuden kesät vietimme Kemiön Måsaholmenilla, jossa tarjoutuivat oivalliset puitteet sekä lintujen bongailuun että kasvien keräilyyn.


Porkkala, kuvaaja Kaari Saarma

Porkkala, kuvaaja Kaari Saarma

KASVIT

Kasveja keräsin oppikoulun alaluokilla ensin ne pakolliset 20. Sitten huomasin, että siinä oli selvä bisneksen sauma: laiskemmat tyypit maksoivat auliisti markan jopa niittyleinikistä - mukulaleinikistä ja etelänruttojuuresta saikin sitten jo vitosen!

Häpeän joo - mutta silloin tunsin oikeasti auttavani hädässä olevia...

LINNUT

"Elämänpinnoja" on lintupuolelta kertynyt 226 / 489 (Suomi / koko maailma), mikä kertonee alaan vihkiytyneille, etten sentään kanna piipparia taskussani enkä vuokraa helikopteria, jos kaveri kertoo löytäneensä Ahvenanmaan Lumparlandista vaikkapa kolmivarpaisen sinipääkuuslan.

Vuonna -99 pääsin suomalaisen ornitologian historiaan tavattuani Nuuksiossa kolme kuukkelia - eteläisin havainto tuosta lajista kautta aikojen!

Olen toiminut myös lintuoppaana asiakasryhmille Porkkalassa sekä yhteistyökumppani SE-Actionin järjestämillä yömelontaretkillä.

KALAT

Kalastamisen riemuja pääsee kokemaan kesäisin Kemiön Måsaholmenilla - ja nyttemmin myös Porkkalassa!

Kesällä 2018 sain pitkästä aikaa uuden lajin kalojen "elämänpinnoihin", kun hietatokko (Pomatoschistus minutus) uiskenteli Havusaunan laiturin vieressä!

Eksoottisimmat luontoretket ja niiden havainnot: