| | | | |
Luonnonystävä
Seikkailija ja maailmanmatkaaja
Pelimies ja urheilija
Historioitsija
Ennätystehtailija ja vedonlyöjä
Korpifilosofi
Muut harrastukset

Harrastukset > Pelimies ja urheilija

Pelimies ja urheilija

Fyysisestä kunnostani olen pitänyt huolen pikkupojasta saakka pelaamalla lentopalloa. Koulun puulaakipeleistä tie vei hetkeksi Paimion Yrityksen 4. divisioonan peleihin ja myöhemmin Porin Prikaatin ja TKK:n edustusjoukkueisiin. Espooseen muutettuani sain kutsun 2. divisioonassa tuolloin pelanneiden Vantaan Kaivos-Veikkojen treeneihin. Into ei kuitenkaan riittänyt vaadittuun viiteen harjoitusiltaan viikossa - ja kun vielä teloin pahasti olkapääni, on laji säilynyt lähinnä hauskana harrastuksena. Otaniemen sisäisissä sarjoissa tuli mestaruuksia ja lohkovoittoja mm. SIK:n, PK:n ja Dominanten riveissä.

Tämän päivän pelit sujuvat leppoisaan tahtiin keskiviikkoiltaisin Niittykummun koululla (Olarin Tarmo) - sitä mukaa, kun muuhun elämänrytmiin sopii.

Haluaisin muuten kuristaa sen tyypin, joka keksi 90-luvun lopulla muuttaa lentopallon pistelaskujärjestelmää tähän nykyiseen "joka pallosta piste" -farssiin! Koko lajista on viety sille ennen niin ominainen jännitys, joka syntyi mm. rohkeista riskisyötöistä ja -hyökkäyksistä ja ennen kaikkea pitkistä asemasotavaiheista syötönvaihtoineen. Televisioitavien huippumatsien pituus piti sitten osata arvioida tarkemmin, jolloin tämä älytön uudistus runnottiin läpi - sillä seurauksella, että joka saatanan harrastelijaporukka seurasi lammasmaisesti perässä! Kyllä tilanteessa 11-14 riitti enemmän tsemppiä kuin tilanteessa 19-24!!!

Sähköisku

Ensimmäinen teekkarijoukkue kantoi kekseliästä nimeä "Sähköisku".

Kuvassa oik. Matti Tynkkynen, Ilkka Aaltonen ja tuntemattomaksi jäänyt farkkuhousuinen puolustaja (1976).

SIK:N MESTARIJOUKKUE 1983

Otaniemen sisäinen taisto oli jaettu A- ja B-lohkoihin pelitaitojen mukaan. Vuonna -83 Sähköinsinöörikillan sisältä koottiin A-sarjan voitton asti yltänyt joukkue:

  • Aaltonen Ilkka (kapteeni)
  • Haakana Jukka
  • Haavisto Kari
  • Hyytiä Simo
  • Jääskeläinen Kyösti
  • Kuitunen Hannu
  • Syväsalmi Jari
  • Tikkanen Kari

Lohko 013

Dominante-kuoro voitti useana vuonna peräkkäin Otaniemen musiikkialayhdistysten n.s. "Kulttuurilohkon 013".

Kuvassa (takarivi) Timo Ranta-aho, Ilkka Aaltonen, Lasse Melkko, Pekka Johnsson, Olli Salmensaari ja Jukka Vaari (1987).

 

Olarin Tarmon kuntolentopallojoukkue vm. 2007

Olarin Tarmo 2007

Mauno Koivisto 90v. juhlaturnaus

Presidentti Koiviston 90-vuotissyntymäpäivän kunniaksi järjestettyyn lentopalloturnaukseen kutsuttiin lokakuussa 2013 viisi joukkuetta: Sikariporras 1 ja 2, Turvamiehet, turkulainen urheiluseura ja Pilarit. Sain kunnian päästä pelaamaan Pilarien riveihin, kun Hummeripoikien yhteistyökumppanin Vantaan Energian mandaattipelipaikoista toinen vapautui.

Sikariporras 1 on jo vuosia hallinnut vastaavia turnauksia, mutta tällä kertaa voittoon ylsi Pilarit puhtaalla pelillä! Kuvassa Lasse Rasi, Lassi Tohka, Vesa Ristikangas, Kari Keskitalo, Juha Poikola ja Ilkka Aaltonen (kuvasta puuttuu Janne Kivimäki).

Libero on lentopallojoukkueen tärkein pelaaja. Oheisesta videosta (kesto 1 min) selviää, miksi...


Muita lajeja
Beach volley, sulkapallo, melonta...

Ratsu uhattuna -
mitä tekee jätkä?